Er op uit

Het Nationaal Theater weekend: de leukste familievoorstellingen

Ben jij ook dol op theater en heb je voor komend weekend, 26 en 27 januari, nog geen plannen? Ga dan eens samen met jouw gezin naar een van de voorstellingen tijdens het nationaal theater weekend. Voor € 10 per persoon kun je een leuke voorstelling beleven. Hierbij de leukste familievoorstellingen op een rij:

Voorstellingen voor peuters:

Amersfoort: Hazeltje leest voor: Raad eens hoe veel ik van je jou
Een leuke voorstelling voor 2+ kinderen. Een acteur met een pop van Hazeltje komt naar het theater om voor te lezen. Een kleine intieme voorstelling voor peuters. Voor kaartjes klik hier

Hogeveen: Het peuterfestijn met de leukste peuter helden
De hele dag op pad met jouw peuter om zijn of haar grootste helden te zien in het theater zoals Peppa Big, Paw Patrol en Dora? In Hogeveen vind je ze allemaal. De hele middag van 13:00 tot 17:00 uur is het genieten met je kleintje. Een echte aanrader! Klik hier voor meer informatie.

Nieuwegein: Rupsje nooit genoeg
Wat vond Laura het als peuter een geweldig boek. Ze kon er niet genoeg van krijgen! Heb jij een peuter die er ook zo weg van is? Dan kun je dit weekend gaan genieten van een voorstelling van Rupsje nooit genoeg. Ook komen er nog andere verhalen van Eric Cale in de voorstelling naar voren. Een ideale voorstelling als je voor het eerst met je kleintje naar het theater gaat. Kaartjes kun je hier bestellen

Voorstellingen voor kleuters:

Veghel: Ernst, Bobbie en de rest, Geklungel in de jungle
Een leuke familieshow met spanning, avontuur en zelf lekker meedoen! Klik hier voor kaartjes.

Valkenswaard: De gebroeders kist
Een voorstelling over vier broers die samen avonturen beleven. Theater met slagwerk, acrobatiek en humor. Meer informatie klik hier

Oldenzaal: Benjamin de Beer
Een muzikale voorstelling voor kleuters. Met tekst en muziek van Herman van Veen. Muziek en verhalen van Herman van Veen, ik ben er altijd dol op! Ook deze keer gaat het over een actueel onderwerp, namelijk de opwarming van de aarde. Hier vind je meer informatie.

Voorstellingen voor kinderen vanaf 6 jaar

Leiden: Assepoester de musical
Ben jij ook zo gek op musicals? Ga dan met je kind naar deze mooie sprookjesmusical van Assepoester. Nog leuker is: na afloop van de voorstelling is en een meet en greet met de cast in de foyer. Deze mag je niet missen als je een echte musicalfan bent!

Oosterhout: Alladin het sprookje
Nog zo’n mooi sprookje in de dit rijtje, namelijk Alladin. Deze voorstelling is gemaakt door het bekende kindertheater gezelschap Theater Terra. Een prachtig sprookje waarbij je helemaal wordt betoverd door magie.

Den Helder: Jazz Duzz
Misschien niet zo’n voor de hand liggende voorstelling, maar wel leuk om eens te proberen: een jazz voorstelling voor kinderen. Een voorstelling over een kleuter die ouder wordt en naar groep 3 gaat en alles wat daar bij komt kijken. Echt een herkenbaar onderwerp! Meer informatie vind je hier.

Voorstellingen voor kinderen vanaf 7 jaar

Uden: Kruistocht in spijkerbroek
Dit is voor mij echt een topper uit het lijstje en ik zou er graag naar toe gaan, maar mijn dochter is nog te jong. Ik heb het boek als jong meisje verslonden. Ik vond het zo’n indrukwekkend verhaal dat het mijn hele leven is bijgebleven. Voor alle ouders die dit boek zelf gelezen hebben is deze voorstelling uiteraard echt jeugdsentiment. Dit is een echte aanrader voor ouders met kinderen van 7 jaar en ouder!

Hogeveen: brief voor de koning
Een voorstelling voor kinderen van 8 jaar en ouder met ridders, jonkvrouwen, kastelen en kluizenaars. Het beroemde boek van Tonke Dragt is al verfilmd en vertaald, maar nu is er dus ook een voorstelling! Hier kun je kaartjes bestellen.

Amsterdam: Romeo is op Julia en Layla op Majnun
Een voorstelling gemaakt op basis van een benoemd oosters liefdesverhaal. Het verhaal is herschreven naar de hedendaagse maatschappij. Een verhaal over liefde van twee jongens en twee meisjes. Na afloop mogen kinderen voor € 2,50 mee doen aan een extra toneel workshop. Meer informatie vind je hier. 

Nog meer familievoorstellingen

Ik heb de leukste en meest bijzondere voorstellingen voor jou er uit gelicht, maar tijdens het nationaal theater weekend is er nog veel meer te zien! Je kan alle voorstellingen zien op:

https://www.nationaaltheaterweekend.nl/voorstellingen

Wees er snel bij zodat je nog een kaartje kunt krijgen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.